02 Eki 2010 @ 14:02 

TBMM’nin yeni yasama yılında, Genel Kurul Gündemi’nde bekleyen 200 kanun tasarısı ve teklifi bulunuyor.

Yoğun bir mesainin ardından tatile giren ve 1 Ekim’de açılan Meclisi yeni yasamı yılında da aynı yoğunlukta bir gündem bekliyor.

Meclisin gündeminde, komisyonlardaki çalışmaları tamamlanmış ve Genel Kurul Gündeminde bekleyen 200 kanun tasarı ve teklifi bulunuyor. Gündemdekilerin 107′sini kanun tasarıları oluşturuyor. Sözkonusu tasarıların bazıları, komisyonlarda aynı konuya ilişkin verilen kanun teklifleri ile birleştirilerek Genel Kurula sunuldu.

Bunlar arasında “Türk Ticaret Kanunu”, “Türk Borçlar Kanunu”, “Devlet Yardımlarının İzlenmesi ve Denetlenmesi”, “Mali Kural Kanunu”, “İller Bankası”, “Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması” ve “Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarı” gibi tasarılar yer alıyor.

Gündemde, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları da bulunuyor.

UYUM DÜZENLEMELERİ

TBMM’de, Ekim ayı sonunda 2011 yılı bütçesinin görüşülmesine başlanacak. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklar ile ilgili ve bağlı kurumların bütçeleri önce Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek, ardından da Genel Kurul’da ele alınacak.

Meclis, 12 Eylül’de referandumda kabul edilen Anayasa değişikliklerine uyum amacıyla çıkarılması gereken tasarılar için de yoğun mesai yapacak. Öncelikle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısının değişiklik öngören düzenlemelerin Meclis’e sunulması ve ele alınması bekleniyor.

Ayrıca, Anayasa değişikliği doğrultusunda 20′yi aşkın yasada değişiklik yapılması gündeme gelecek. Bu düzenlemelerin bir paket olarak TBMM’ye sunulabileceği ifade ediliyor.

GEÇEN DÖNEMDE YASALAŞAN DÜZENLEMELER

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 28 Temmuz’da düzenlediği yasama yılı değerlendirme toplantısında, bu asama yılında Meclise 170 kanun tasarısı ve 243 kanun teklifi verildiğini, çıkarılan kanun sayısının 93 lduğunu bildirmişti. Şahin, “Ancak yasama yılında kanunlaşan tasarı ve tekliflerin toplam sayısı 141′dir. 88′i asarı, 53′ü tekliftir. Bu farklılığın sebebi tasarı ve tekliflerin bir kısmının komisyonlarda birleştirilmiş lmasıdır” demişti.

Şahin, kanunlaşan 53 tekliften 22′sinin iktidar tarafından, 31′inin ise muhalefet partileri ve bağımsız illetvekillerince verildiğini ifade etmişti. Şahin, 23. Dönem başından bu yana Meclis’in 327 kanun çıkardığını elirtmişti. Bunlardan 3′ü Cumhurbaşkanı tarafından bir kez daha görüşülmek üzere Meclise iade edilmiş ve Genel Kurulda yeniden görüşülerek kanunlaştırılmıştı.

Kaynak:AKŞAM

Benzer Haberler :

  • CHP, 233 kanunun 33’ünün iptalini istedi

  • TBMM’ye 10 hukukçu için yasa teklifi

  • Meclis’te Gözler Yine Mayın Tasarısında

  • Anayasa değişikliği Genel Kurul’da

  • YSK’den Anayasa değişiklik paketine dair açıklama

Yasa

Not: Bu hukuk haberi sitemize ait olmayıp, otomatik olarak sağlanan bu içerik için herhangi bir sorumluluk kabul etmemekteyiz. Bu nedenle habere ait Kaynak bağlantı adresi için : Haber Hukuk


Yazıda katkısı bulunan avukatlar:
Av.Feyz Pazarbaşı
Av.Mehmet Sait Pazarbaşı
Av.Fatoş Berna Pazarbaşı Dilan

Meclisi yoğun gündem bekliyor konusunda uzman avukat ile iletişim talebinde bulunarak hukuki danışma için Randevu - Adres - Telefonlar bağlantısını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
https://www.pazarbasi.av.tr/meclisi-yogun-gundem-bekliyor/
Bugün: 23-Apr-2024 13:43:09
Dünya saati: 23-04-24 10:43:09
Yazının yazıldığı tarih ve gün : 02/10/2010Cumartesi
Yazar: Pazarbaşı Hukuk Bürosu
Değişiklik: 02 Eki 2010 @ 14:02

EmailPermalink
Etiketler
Etiketler: , , ,
Kategoriler: Hukuk Haber


 

Yorumlar » (Yok)

 

Yorum yapma kapalı!


 Last 50 Posts
 Back
Change Theme...
  • Users » 1
  • Posts/Pages » 9,831
  • Comments » 0
Change Theme...
  • VoidVoid
  • LifeLife
  • EarthEarth
  • WindWind
  • WaterWater
  • FireFire
  • LightLight « Default

Anasayfa



    No Child Pages.

Avukatlar



    No Child Pages.

Hukuksal Kavramlar



    No Child Pages.