Categories: Hukuk Haber

Dosyalar küflü hâkimler mutsuz

YARSAV’ın hazırladığı anket, yargının çalışma koşullarının ağırlığına dikkat çekiyor. 598 hâkim ve savcının katıldığı anket sonuçlarına göre “Hâkim ve savcılar uyku dışında hep çalışıyor; aceleci mutsuz ve tedirginler; yüzde 91’i mesleklerini sağlık açısından riskli buluyor; dava dosyaları ise küflü ve böcekli.”

YARGIÇLAR ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) anketine göre yargı çalışanları, uyku dışındaki tüm zamanlarını neredeyse çalışarak geçiriyorlar ve “biyonik insan” gibi mesleklerini yapıyorlar. Olumsuz koşullara paralel, yaklaşık yüzde 80’i aceleci, tedirgin, mutsuz, güvensiz ve stresli. YARSAV anketine, Ankara ve İzmir’den toplam 598 hâkim ve savcı katıldı. Anket sonuçları ile YARSAV’ın tespit ve çözüm önerileri şöyle:

Biyonik insan gibiyiz

Olumsuz çalışma koşulları ve iş yükü bir arada değerlendirildiğinde, ‘yemeyen, içmeyen, uyumayan, eğlenmeyen, bir çeşit biyonik insan tarafından’ yapılan bir meslekle karşılaşılmaktadır. Yer sıkıntısı dışında, toz ve temizliğin iyi yapılmadığı şikayeti dikkat çekti. İncelenmek üzere arşivden çıkan dosyalar küflü, çok pis, üzerinde fareler gezmiş ve haşereli durumda.

Hafta sonu çalışıyoruz

Ankete katılanların yüzde 90’ı hafta sonu çalışmak zorunda kalırken, her hafta sonunu çalışarak geçirenlerin oranı yüzde 63. Danıştay’daki hâkim-savcıların yüzde 88’i hafta sonu çalıştıklarını, yüzde 87’si eve iş götürdüklerini, yüzde 83’ü ailelerine yeterli zaman ayıramadıklarını bildirdiler.

Yüzde 38’imiz kalp hastası

Yüzde 81.3’ü sekiz saatten fazla çalışıyor. Yargı çalışanlarının yüzde 69.4’ü meslekleriyle ilgili sağlık sorunu yaşıyor. Yüzde 38.2’sinde kas, iskelet, eklem rahatsızlığı, yüzde 16.5’unda kalp damar rahatsızlığı, yüzde 7.6’sında alerji var.

Çalışma saati 8 olsun

Çözüm olarak çalışma saatleri esnetilsin ve çalışma süresi 8 saat olarak düzenlenip iş yükü azaltılsın. Adli ara verme 60 güne çıkartılsın. Hâkim ve savcıya spor yapacak ortam sağlansın. Objektif bir terfi sistemi kurulsun.

kaynak:HÜRRİYET

Benzer Haberler :

  • Türkiye ” en az 3 çocuk” demedi

  • Hangi meslek işsiz bırakıyor? Peki ya hukuk?

  • Açlık sınırı 912 TL oldu

  • Kredi kartı kullananlara müjde

  • Gecikme fazi mi? O da ne?

Yasa

Not: Bu hukuk haberi sitemize ait olmayıp, otomatik olarak sağlanan bu içerik için herhangi bir sorumluluk kabul etmemekteyiz. Bu nedenle habere ait Kaynak bağlantı adresi için : Haber Hukuk


Yazıda katkısı bulunan avukatlar:
Av.Feyz Pazarbaşı
Av.Mehmet Sait Pazarbaşı
Av.Fatoş Berna Pazarbaşı Dilan

Dosyalar küflü hâkimler mutsuz konusunda uzman avukat ile iletişim talebinde bulunarak hukuki danışma için Randevu - Adres - Telefonlar bağlantısını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
https://www.pazarbasi.av.tr/dosyalar-kuflu-hakimler-mutsuz/
Bugün: 27-Apr-2024 22:31:18
Dünya saati: 27-04-24 19:31:18
Yazının yazıldığı tarih ve gün : 10/10/2010Pazar

Pazarbaşı Hukuk Bürosu

Share
Published by
Pazarbaşı Hukuk Bürosu

Recent Posts

İstanbul

İstanbul'daki avukat büroları arasında bulunan Pazarbaşı hukuk bürosu sadece Türkiye'deki yurttaşlarımız için değil yabancı ülkelerde…

07/04/2019

Pazarbaşı Hukuk Bürosu Tarihçe

Pazarbaşı Hukuk Bürosunun kurucusu olan Av.Mehmet Sait Pazarbaşı 1967 yılında İnan iş hanı, Kat.3, Daire:307…

06/04/2019

Sağ Kalan Eşin Miras ve Mal Paylaşımı hakları

Sağ Kalan Eşin Miras ve Mal Paylaşımı hakları ile Katılma alacağı hakkı: Medeni Kanun eşler…

11/01/2018

İş davalarında arabuluculuk zorunluluğu

 İŞ HUKUKU DAVALARINDA ARABULUCULUK ZORUNLULUĞU İş Mahkemelerinin kuruluş, görev, yetki ve yargılama usulünü yeniden düzenleyen…

01/01/2018

10 Yıllık Kiracının Tahliyesi

10 yıllık kiracının tahliyesi konusu 6098  sayılı Türk Borçlar Kanunu ile kira hukuku mevzuatına dahil…

18/09/2017

Anonim şirketlerde ortağın vergi borcundan sorumlu olmadığına dair emsal mahkeme kararı

Uygulamada Anonim şirket ortağına şirketin vergi borcuna dair ödeme emri gönderilmesi ve AŞ. ortağının kamu…

16/09/2017