08 Oca 2011 @ 7:02 

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker CMK’nin tarşılan 102. maddesine dayanarak yapılan tahliyelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gerçeker’in konuşmasından satır başları şöyle:

– Neyin doğru, yanlış olduğunu siz de bizim gibi biliyorsunuz.

– Öncelikle bu olay ortaya çıktığında bütün arkadaşlarımdan bilgi aldı. Bizi üzen nokta şudur; Arkadaşlarımızın nasıl çalıştığını gördüğüm için üzüldüm. Ortada bi hastalık var. Adalet düzgün yürümüyor. Aksaklıklar var. Bu hastalığı nasıl çözeriz, aksaklıları nasıl gideririz, bu çark nasıl döner… Bunu çözmek lazım.

– Sen haklısın, ben haklıyım demekle sorunlara çare bulunmuyor.

– Bölge adliye mahkemelerinden başlarsak, 2005′te hazırlandı. 2007′de faaliyete geçmesi planlandı. İş yükünde büyük artış oldu. 2010 yılına ertelensin diye bi düşünce oluştu. Biz o zaman dedik ki; Madem 2010 yılının sonuna kadar kurulacak. Dosya birikimleri artıyor.. 6 Ek daire sayısı istedik.

– Hakim, savcı sayısının Avrupa sayısına ulaştırılması gerekiyor. Yargıtay malesef görüyorsunuz, ağzına kadar belge dolu.

– Benim yaptığım araştırmalar ve arkadaşlarımın verdiği yazılı açıklamalar elimde.

– Deniyor ki ‘Uzatma sürelerinin 2010 yılında ortaya çıkacağı belliydi neden önlem alınmadı’ Tutuklu dosyalar geldiği zaman gerekli işlemler yapılır. Bütün arkadaşlar dosyalar gelir gelmez ilgilenmişler. Her dosyanın bir inceleme süresi var. Her dosya birbirine benzemez.

– Tebligatların davaların taraflarına ulaşması gerekiyor. Gündemde olan dosya 85 klasör. 40 bin belde var içinde klasör. Başsavcılığa Eylül ayında gelmiş.

– Eğer herhangi, bir noksanlık yoksa duruşma günü verilir. Ekim ayından Ocak ayına kadar bunların tamamlanması mümkün değil. 1 milyon 800 bin dosya var dairelerde. 21 bin tutuklu dosya var.

– Şu anda acil olduğu için daireler tutuklu dosyalarının değerlendirmelerine devam ediyorlar. İstinaf mahkemeleri açılabilir ama yeterli personel yoksa sıkıntılar yine devam eder. Tutuklu dosyalar hiçbir zaman beklemiyor. Başsavcılıkta bekleyen tutuklu dosya sayısı 1200.

– 50 bin dosyanın zarfım açılmamış durumda başsavcılıkta. Devlet arşivinden yer tahsis ettik oraya gönderiyoruz dosyaları. 3 yerde bölge mahkemesi kurulması için AB bize para verdi. Sadece üye seçmekle olmuyor. Ne kadar daire kurulacaksa o kadar da personel bulmamız gerekiyor.

– Dünyanın hiçbir yerinde 120’den fazla üyesi olan bir yüksek mahkeme görmedim. Biz yüksek mahkeme değiliz maalesef. Temyiz mahkemesi gibi çalışıyoruz.

-Biz önerilerimizi ortaya koyuyoruz. Yanlış ne varsa söylüyoruz. Yanlış olan şeyleri ben neden kabul etmeyeyim. Bunu çözecek olan sorumluluğu olanlardır. Bizim yazdığımız yazılara cevap gelmedi. Siyasi iradenin ne yapmak istediğini bilemiyorum. Varsayımlar üzerinden herhangi bir şey söylemek istemiyorum.

Kaynak:CUMHURİYET

Not: Bu hukuk haberi sitemize ait olmayıp, otomatik olarak sağlanan bu içerik için herhangi bir sorumluluk kabul etmemekteyiz. Bu nedenle habere ait Kaynak bağlantı adresi için : Haber Hukuk


Yazıda katkısı bulunan avukatlar:
Av.Feyz Pazarbaşı
Av.Mehmet Sait Pazarbaşı
Av.Fatoş Berna Pazarbaşı Dilan

“Siyasi iradenin ne yapmak istediğini bilemiyorum” konusunda uzman avukat ile iletişim talebinde bulunarak hukuki danışma için Randevu - Adres - Telefonlar bağlantısını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
https://www.pazarbasi.av.tr/%e2%80%9csiyasi-iradenin-ne-yapmak-istedigini-bilemiyorum%e2%80%9d/
Bugün: 25-Apr-2024 16:21:40
Dünya saati: 25-04-24 13:21:40
Yazının yazıldığı tarih ve gün : 08/01/2011Cumartesi
Yazar: Pazarbaşı Hukuk Bürosu
Değişiklik: 08 Oca 2011 @ 07:02

EmailPermalink
Etiketler


 

Yorumlar » (Yok)

 

Yorum yapma kapalı!


 Last 50 Posts
 Back
Change Theme...
  • Users » 1
  • Posts/Pages » 9,831
  • Comments » 0
Change Theme...
  • VoidVoid
  • LifeLife
  • EarthEarth
  • WindWind
  • WaterWater
  • FireFire
  • LightLight « Default

Anasayfa



    No Child Pages.

Avukatlar



    No Child Pages.

Hukuksal Kavramlar



    No Child Pages.