03 Eki 2010 @ 18:02 

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Tuncay Tutar, hukuki uyuşmazlıklarda arabuluculuk uygulamasına mutlaka bir yerinden başlamak gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ile İngiltere Büyükelçiliği`nce yürütülen `Türkiye`de Arabulucuk Uygulama Kapasitesinin Oluşturulması` projesi kapsamında düzenlenen `Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk` konulu seminer, Trabzon`da yapıldı. Seminerde konuşan Müsteşar Yardımcısı Tutar, Türkiye`nin arabuluculukla 2008`den önce tanışmaya başladığını, 2006-2007 yıllarında İngiltere Büyükelçiliği ile yapılan işbirliği projeleri ve AB projelerine Adalet Bakanlığı`nın katılımıyla gerek ulusal, gerek uluslararası toplantılar düzenlendiğini ifade etti.

Yargı reformu stratejine ilişkin taslağa işaret eden Tutar, hukukun önünü açabilmek için değişik taslak ve projeleri tüm yargı aktörleriyle birlikte yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bakanlık olarak sadece kendilerinin yazıp, kendilerinin söylemek istemediğine vurgu yapan Tutar, üniversiteler, barolar ve değişik yerlerde görev yapan hakimlerden komisyonlarda istifade ettiklerini dile getirdi. Yargı Reformu Stratejisi Taslağı`nda da bu alternatif çözüm yollarına ilişkin alt başlıklar bulunduğunu anlatan Tutar, `Mutlaka arabuluculuk bu şekilde uygulansın` şeklinde kimsenin iddiası yok. Bu tartışma sürecine hep beraber katkı vereceğiz, bu süreçte en güzeline ulaşmaya çalışacağız. Mutlaka bir yerinden uygulamaya başlamamız gerekiyor. Uygulama sırasında eksiğini, gediğini takip edip, daha güzeli hep birlikte yakalamaya çalışmalıyız.` ifadelerini kullandı.

Trabzon Barosu Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, Türkiye`de hukuk sitemini daha işler, daha kuramsal hale getirecek ve karmaşıklığı ortadan kaldıracak kurumlar yoluyla yargıya olan güveni sağlamaya çalışmak gerektiğine vurgu yaptı.

Uyuşmazlıklara çözüm bulması yönünde yapılan çalışmalara olumlu baktıklarını kaydeden Şentürk, altyapısı tam olarak hazırlanmadığı için mevcut haliyle tasarının arabuluculuk noktasında işlemez bir kurum olarak doğacağını savundu. Şentürk şöyle konuştu: `Hukuk sitemimiz daha işler hale gelmeli ve karmaşıklığı ortadan kaldıracak kurumlar yoluyla yargıya olan güven sağlanmalı. Bu tür düzenlemelerle daha fazla karmaşıklığa ve karışıklığa sebebiyet verilmemesini talep ediyorum.`

İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Başkanı Maya Sivagnanam, İngiltere`nin, Avrupa`da barış ve refah için Türkiye`nin AB`ye katılımını desteklediğini belirtti. Sivagnanam, bu amaçla Türkiye`de çeşitli projelere destek verdiklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısı Bilim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez ile İzmir Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes tarafından katılımcılara seminer verildi.

kaynak:CİHAN

Benzer Haberler :

  • Adalet Bakanlığından arabuluculuk eğitimleri hakkında önemli duyuru

  • İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukukuna İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri

  • “İlkeleri özümsemiş iktidar gerekli”

  • Coşar: HSYK`nın yapısı mutlaka değişmeli

  • TÜSİAD ‘En İyi Genç Hukukçu Ödülü’ verecek

Yasa

Not: Bu hukuk haberi sitemize ait olmayıp, otomatik olarak sağlanan bu içerik için herhangi bir sorumluluk kabul etmemekteyiz. Bu nedenle habere ait Kaynak bağlantı adresi için : Haber Hukuk


Yazıda katkısı bulunan avukatlar:
Av.Feyz Pazarbaşı
Av.Mehmet Sait Pazarbaşı
Av.Fatoş Berna Pazarbaşı Dilan

`Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk` semineri Trabzon`da yapıldı konusunda uzman avukat ile iletişim talebinde bulunarak hukuki danışma için Randevu - Adres - Telefonlar bağlantısını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
https://www.pazarbasi.av.tr/hukuki-uyusmazliklarda-arabuluculuk-semineri-trabzonda-yapildi/
Bugün: 28-Mar-2024 16:01:28
Dünya saati: 28-03-24 13:01:28
Yazının yazıldığı tarih ve gün : 03/10/2010Pazar
Yazar: Pazarbaşı Hukuk Bürosu
Değişiklik: 03 Eki 2010 @ 18:02

EmailPermalink
Etiketler


 

Yorumlar » (Yok)

 

Yorum yapma kapalı!


 Last 50 Posts
 Back
Change Theme...
  • Users » 1
  • Posts/Pages » 9,831
  • Comments » 0
Change Theme...
  • VoidVoid
  • LifeLife
  • EarthEarth
  • WindWind
  • WaterWater
  • FireFire
  • LightLight « Default

Anasayfa



    No Child Pages.

Avukatlar



    No Child Pages.

Hukuksal Kavramlar



    No Child Pages.